تاپ استیج

سایت های مرتبط

سیر تکامیل دستگاههای دی جی

تاریخچه دستگاه دی جی

برای اینکه بخواهیم  یک دستگاه را بهتربشناسیم یا آموزش دی جی بببنیم ،خوبه  که یک نگاهی تاریخچه و روند شکل گیری آن داشته باشیم.در سال 1857، لئون اسکات در فرانسه فونوگراف اتوماتیک را اختراع کرد، که اولین دستگاه برای ضبط صدا بود. در سال 1877 چارلز کراس فونوگراف را در فرانسه اختراع کرد (او حق ثبت اختراع فونوگراف را قبل از ادیسون داشت، ولی هیچ وقت موفق به ساخت آن نشد) و توماس آلوا ادیسون در آمریکا سیلندر فونوگراف را اختراع کرد، که اولین دستگاه پخش صداهای ضبط شده بود. در سال 1892 امیل برلینر ساخت صفحه های گرامافون را به صورت تجاری شروع نمود، که اولین دیسک های ذخیره سازی برای ارائه به عموم بود. در سال 1906 رجینالد فسندن صدا را در رادیو برای اولین بار در تاریخ پخش نمود.
اولین دی جی رادیویی Ray Newby  از کالیفرنیا بود

در سال 1909، Newby در سن 16 سالگی شروع به پخش رکوردهای خود در رادیو کرد، در حالی که دانش آموز Herrold College of Engineering and Wireless واقع در San Jose کالیفرنیا بود. این رادیو تحت اختیار رادیو پایونیر بود.
– گفته های Ray Newby در سال 1965:
ما در آن زمان از رکوردهای معروف استفاده می کردیم، عمدتا رکوردهای Caruso، چون آن ها خیلی خوب بودند و صدای زیادی داشتند. ما به یک ترقی نیاز داشتیم… ما شروع به کار بر روی یک بنیان تجربی جدید کردیم و سپس چون چیزی بدیع بود، بدون هیچ وقفه ای به کار می پرداختیم و تنها وقفه ی آن زمان جنگ جهانی اول بود که حکومت می بایستی آنتن ها را قطع می کرد…
_Ray Newby, I’ve Got a Secret 1965
در سال 1910، پخش رادیو علاوه بر صداهای از پیش ضبط شده از پخش “زنده” استفاده نمود. در همین دوره محتوای پخش شامل کمدی، درام، اخبار، موزیک و خبرهای ورزشی بود. گویندگان و برنامه ریزهای on-air بعدها به عنوان دی جی شناخته شدند.

دهه ی 1930 تا دهه ی 1950

در سال 1935، Walter Winchell مفسر آمریکایی واژه ی Disc Jockey را ابداع کرد ترکیب disc (همان دیسک رکوردها) و jockey (که همان اپراتور ماشین است). این واژه به عنوان تعریفی از Martin Block گوینده ی رادیو در نظر گرفته شد. مارتین بلاک اولین گوینده ای بود که به یک ستاره تبدیل شد.در سال 1943، Jimmy Savile اولین مهمانی رقـــص DJ را در جهان توسط پخش رکوردهای jazz در اتاق بالایی Loyal Order of Ancient Shepherds در Otley انگلستان برگزار کرد. در سال 1947، او اولین دی جی ای شد که از طریق دو turntable پخش بی وقفه کرد.

 در سال 1947 کلاب شبانه Whiskey à Go-Go در پاریس فرانسه به عنوان اولین disco جهان تاسیس شد. (disco از واژه ی فرانسوی discothèque برگرفته شده و همان کلاب شبانه است با این تفاوت که سرگرمی موجود در آن آهنگ های از پیش ضبط شده است، disco ها  در اروپا و آمریکا نیز شروع به گشایش کردند.
در دهه ی 1950 دی جی های رادیوی آمریکایی در برنامه های زنده ی Sock hops و Platter Parties ظاهر می شدند. آن ها معمولا رکوردهای 45-rpm را بر روی یک عدد turntable پخش می کردند، در حالی که بین آهنگ ها نیز صحبت می کردند. در برخی موارد drummer نیز استخدام می شد تا در بین آهنگ ها بنوازد تا پیست رقــص گرم بماند. در سال 1955، Bob Casey دی جی شناخته شده ی Sock hop، اولین سیستم جفت turntable را برای پخش بی وقفه ی موزیک معرفی نمود.

۲۵سال پیش نخستین سی دی یا لوح فشرده (Compact Disc) در یکی از کارخانه هایگروه فیلیپس در آلمان تولید شد که به انقلابی فراگیر در دنیای موسیقی منجرشد. از 25 سال پیش تاكنون، بیش از ۲۰۰ میلیارد سی دی درجهان فروخته شده اند و به رغم رواج دانلود کردن موسیقی از اینترنت، سی دی همچنان حرف اول را در بازار موسیقی می زند .با پیدایش این نسل از ذخیره سازها ، دستگاهای دی جی نیز به این تکنولوژی مجهز شدند

با پیشرفت تکنولوژی نسل جدیدی از ذ‌خیره سازها به بازار جهانی ارزه شد که جایگزینی مناسب برای سی دی به حساب می امد. Flash Memory اولین بار در سال ۱۹۸۴ توسط دکتر فوجیو ماسوکا از محققان شرکت توشیبا مطرح و توصیف شد. نام فلش برای این نوع حافظه توسط هم‌ دانشگاهی دکتر ماسوکا یعنی آقای شوجی آریزومی پیشنهاد شد و توسط موسسه IEEE واقع در کالیفرنیا مورد تایید قرار گرفت.با توجه به مزیتهای فلش مموری نسبت  به -سی دی جهت سهولت در کاردی جی و افزایش سرعت عمل وی ،کمپانی های تولید کننده دستگاهای دی جی این قابلیت را نیز به محصولات خود اضافه کردند.در کلاس های آموزش دیجی کار با انواع دستگاه دی جی را به صورت حرفه ای یادخواهیم گرفت

اما این پایان کار نبود با کوچکتر شدن کامپیوترها و قابلیت حمل انها تولید کنندگان به فکر تولید دستگاهایی با قابلیت اتصال به نرم افزار دی جی افتادن.در پایین یکی از اولین کنترلرهایی که تولید شده است توسط کمپانی Hercules را مشاهده میکنید.امروزه کمپانی های تولید کننده دستگاهای دی جی برای دستگاهای تولیدی خود نرم افزار اختصاصی نیز طراحی میکنند که همین امر سبب شده  دستگاهای دی جی  از نظرنرم فزار پشتیبانی  نیز  مورد بررسی قرار بگیرند. با توجه به  تاریخچه و روند تکاملی این دستگاها اینک باید حدس زده باشید که دستگاهای دی جی از چه قسمتهایی تشکیل شدند.

در ساده ترین حالت سه جز اصلی یک دستکاه دیجی را تشکیل میدهند.دو عدد دستگاه پخش کننده موسیقی (پلیر دیجی،گوشی موبایل،تبلت،… یا هردستگاه دیگری که قابلیت اتصال به میکسر را داره باشد) و یک دستگاه برای ادقام صدای خروجی از پخش کنندها صوتی ،که همان میکسر نام دارد.چیدمان هم همیشه به گونی هست که وجه مشترک هر دوتا پلیر که همان میکسر است در وسط قرار میگرد و دو پخش کننده دیگر در دو طرف میکسر تعبیه میشوند.

در ابتدای امر اجرای دو موزیک به صورت پشت ب پشت کاری بس خلاقانه و خاص حساب می امد اما با اضافه شدن ابزارهای جدید مانند EFFECT ,FILTER , CROSSFADER , PADو… کار دی جی ها هم تا حدودی سخت و پچیده تر شد و به همان میزان توفع از یک دیجی نیز افزایش یافت.تا جایی که مراکز و اکادمی هایی برای تعلیم و اموزش این حرفه تاسیس شد. امروزه در سراسر دنیا مراکزی وجود دارند که به علاقمندان این حرفه آموزش های تخصصی اکادمیک به همراه  مدرک معتبر بین المللی ارایه  میدهند. به امیدی روزی که در کشورمان نیز چنین مراکزی تاسیس شود تا علاقمندان بتوانند زیره نظر افراد متخصص و تحصیل کرده این حرفه را فرا گیرند.

ادامه دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط