آموزش نرم افزار ترکتور| آموزش ۰ تا ۱۰۰ برنامه ترکتور دی جی
نرم افزار ترکتور اولین بار در سال ۲۰۰۰ طراحی و ارایه شد. نسخههای اولیهٔ برنامه نسخه هایی با نام ترکتور دیجی و ترکتور استودیو بودند. دربین این دو نسخه، نسخهٔ که با نام ترکتور استودیو ارایه شد از بیشترین قابلیتها برخوردار بود.
نسخهٔ دوم نرم افزار ترکتور استودیو با نام ترکتور دیجی استودیو در سال ۲۰۰۲ روانه بازار شد. از ویژگی های نسخه جدید اضافه کردن قابلیت اسکرچ و بهبود قابلیت افکت های صوتی، امآیدیآی و قابلیت کیو گذاری در موزیک بود. در اموزش نرم افزار ترکتور (TRAKTOR) به این قابلیت ها اشاره خواهیم کرد. نسخهٔ ای که با ورژن ۲٫۵ در سال ۲۰۰۳ منتشر شد، امکان کشش زمان بهبود یافت.اضافه شدن پشتیبانی از کنترل صدای باز (OSC)و گزینههای شخصی سازی رابط کاربری گرافیکی نیز یکی دیگر از تغییرات نسخه جدید بود.
در ابتدا آموزش نرم افزار ترکتور (Traktor) توسط کتابی که به همراه سی دی به کاربران ارایه داده میشد صورت میگرفت.در ادامه شرکت نیتیو اینسترومنتس) ( native instruments نرمافزار ترکتور را در سال ۲۰۰۳ بهگونهای توسعه داد که دیگر صرفاً فقط یک نرمافزار نباشد. این شرکت با همکاری کمپانی استنتون مگنتیکس نرمافزار ترکتور فاینال اسکرچ را بهینه سازی کرد.نرمافزاری تخصصی برای کار با TURNTABLE دیجیتال فاینالاسکرچ شرکت استنتون، که از صفحههای وینیل مهر شده روانه بازار می گشت. شرکت استنتون (Stanton) نیز کار توسعهٔ سختافزار را بر عهده گرفت. همکاری بین این دو شرکت همچنین به نیتیو اینسترومنتس این امکان را داد تا از قابلیت شناسهٔ زمانی فاینال اسکرچ در محصولات سخت افزار های خود ترکتور خود استفاده کند.
۲۰۰۵سالی بود که، نیتیو اینسترومنتس قابلیت شبیهسازی وینیل) ( VINYL را به نسخهٔ ۲٫۶ نرمافزار ترکتور دیجی (TRAKTOR DJ) استودیو اضافه کرد.در کنار آن قابلیتهایی نظیر امکان ورودی ، پخش اینترنتی، پشتیبانی از فرمتهای بیشتر پروندهها، و قابلیتهای گسترشیافتهٔ کار با MIDI را نیز به آن افزود.
سومین نسخه از ترکتور دیجی استودیو، در نوامبر ۲۰۰۵ معرفی شد.اضافه شدن دو دک مجازی (در مجموع چهار دک)، اکولایزر و جلوههای تعبیه شده بهصورت پیشفرض، قابلیت اتصال به فروشگاه آنلاین موسیقی بیتپورت اضافه شدن یک میکسر چهار کاناله از دیگر قابلیت هایی بود که در این نسخه اضافه شده بود. در ۱۱ اکتبر ۲۰۰۶، همزمان با پایان یافتن همکاری میان نیتیو اینسترومنتس و استنتون مگنتیکس، نام این نشان تجاری مجدداً به ترکتور ۳ تغییر یافت.پایان قرار داد شرکت نیتیو با استتون سرآغازی بود برای تولید دستگاههای دی جی کنترلر با نام ترکتور.در این مجموعه آموزش نرم افزار ترکتور (TRAKTOR) ما شمارا با چند مدل معروف از دستگاههای کنترلر این کمپانی آشنا خواهیم کرد.
نیتیو اینتسترومنس نرمافزار ترکتور پرو را بهعنوان جایگزینی برای ترکتور نسخه ۳ در ۱۶ اکتبر ۲۰۰۸، معرفی کرد. این نسخه از رابط کاربری گرافکیکی بهتری برخوردار بود.رابط جلوهها اصلاحشده و ویژگیهای نشانهگذار جدیدی بهروز شده بود.
در ۱۰ فوریهٔ ۲۰۱۱ ترکتور پرو ۲ معرفی شد و در ۱ آوریل ۲۰۱۱ نیز منتشر گردید. ویژگیهای جدید در این نسخه شامل پشتیبانی از چندین کانال و پشتیبانی از تعداد بیشتری از تکرارها همزمان بود.
در اوایل سال ۲۰۱۸ نیتیو اینسترومنتس اعلام کرد که نسخهٔ کاملاً متفاوت و بروز شده از ترکتور (هم سختافزار و هم نرمافزار) در دست توسعه است. نام این نسخهٔ جدید، ترکتور پرو ۳ بود،گه در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۸ منتشر شد.
در مهٔ ۲۰۲۱، نسخهٔ آزمایشی ترکتور پرو ۳٫۵با به همراه قابلیت جدیدی لینک بیت پورت منتشر شد. این ویژگی جدید به دیجیها اجازه میدهد تا برای اولین بار آهنگهای خود را از وبگاه بیتپورت انتخاب کنند.
نیتیو اینسترومنتش همچنین نسخهای ارزانتر از نرمافزار ترکتور را که به ترکتور دوئو معروف است را ارائه کردهاست. دوئو تنها دارای ۲ دک مجازی (در مقایسه با ۴ دک موجود در نسخهٔ معمولی)، یک اکولایزر ۳ باندی برای هر کانال و شش افکت است.
این شرکت ترکتور اسکرچ پرو و ترکترو اسکرچ دوئو را نیز منتشر کردهاست که از ویژگیهای یکسان با نسخه های دیگر دارد. علاوه بر آن، دارای قابلیت پشتیبانی از صفحه واینل دیجیتال (DVS) نیز دارد که امکان کنترل موزیک یا جلو عقب کردن روی موزیک برای کار اسکرچ را فراهم می آورد.
نسخهٔ ابتدایی و پایهٔ نرمافزار با نام ترکتور ال ئی شناخته میشود. این نسخه گاهی اوقات بههمراه کنترلرهای دیجی که ساختهٔ نیتیو اینسترومنتس نیستند، عرضه میشود.
نسخهای ازبرنامه ترکتور برای تلفنهای هوشمند و تبلتهای IOS نیز در دسترس است که با نام ترکتور دیجی شناخته میشود.
نیتیو اینسترومنتس در ۱۷ اوت ۲۰۱۰ نسخهٔ ای جدید از نرمافزار را با نام ترکتور پرو اس۴ را منتشر کرد.این نسخهای به نوعی به طور اختصاصی برای سختافزار جدید این شرکت،در اون زمان که ترکتور کنترل اس۴ بود ارایه شده بود.
امکاناتی که در آموزش نرم افزار ترکتور با انها آشنا خوهید شد :
- ۴ دک مجازی برای پخش صدا
- تشخیص ضرب موزیک و هماهنگ سازی خودکار
- نمونهبرداری و پخش مجدد
- افکتها نظیر فیلتر، فلنجر و تاخیر گتر و..
- نمایش شکل موج صدا به منظور میکس بصری
- تشخیص سر کلید قطعه
- یک میکسر چهار کاناله (یک کانال برای هر دک مجازی) برای کنترل سطوح و فرکانسهای نسبی توسط اکولایزر با چندین مدل شیب
- کنترل خودکار سطح صدا
- محدود کننده صوتی
- هماهنگ سازی با ایتونز و بیت پورت
- ضبطکنندهٔ صوتی با امکان پشتیبانی از ورودی داخلی و خارجی
- پشتیبانی ازچندین مپ MIDI
- قابلیت کلاکینگ امآیدیآی برای همگامسازی سختافزار خارجی
- قابلیت هماهنگ سازی با ایبلتن بهمنظور همگامسازی بین چندین دستگاه